Fudbal

Gianluigi Buffon će produžiti ugovor s Juventusom na još jednu sezonu kako bi oborio rekord

Gianluigi Buffon odlučio je produžiti ugovor sa Juventusom do juna sljedeće godine, objavili su italijanski mediji.

Gianluigi Buffon - News.com.au

Četrdesetdvogodišnji golman kojem važeći ugovor ističe ovog ljeta, nema namjeru okončati karijeru već će i sljedeće godine među statiove.

U Seriji A, koja je trenutno prekinuta zbog pandemije korona virusa, Buffon je ove sezone branio sedam puta, jer je prvi izbor na golu Stare dame bio Wojciech Szczesny.

Upravo to vjerovatno je razlog zašto je Buffon odlučio produžiti karijeru na još jednu sezonu.

On je, naime, sa ovih sedam nastupa izjednačio rekord Paola Maldinija od 647 nastupa u Seriji A i samo mu jedan nedostaje da se izdvoji na vječnoj listi.

U važeći ugovor sa Juventusom Buffon je unio klauzulu po kojoj mora da brani na osam prvenstvenih utakmica, međutim, ukoliko se Serija A prekine ovih sedam mečeva neće mu biti dovoljno da sruši Maldinija.

Ali zato postoji sljedeća sezona…

Buffon je inače. u prvom navratu u Staroj dami proveo čak 17 sezona, od 2001. godine, kada je došao iz Parme, do 2018. Prošlu sezonu je branio za PSG, ali se u ljeto 2019. odlučio za povratak u Torino. Tokom prvog boravka u Juventusu odigrao je 656 utakmica.

Sa Juventusom je osvojio devet titula prvaka Italije, pet trofeja u Superkupu i četiri u Kupu Italije. Za reprezentaciju Italije je branio čak 176 puta, po čemu je rekorder Azurra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh