Fudbal

Slika koja je oduševila Hrvatsku: Navijači Dinama spašavaju inkubatore iz porodilišta

Navijači Dinama ne prestaju pomagati najugroženijima i onima kojima je pomoć najpotrebnija i u novoj teškoj situaciji koja je zadesila Zagreb.

No image - Haber.ba

Nakon što su proteklih dana zbog pandemije koronavirusa selili Kliničku bolnicu Dubrava te starima i nemoćnima širom grada raznosili lijekove i namirnice, sada pomažu nakon teškog potresa, snage 5,3 po Richteru, koji je jutros pogodio Zagreb.

Njih više od hiljadu, opremljeni zaštitnim maskama i u dogovoru s nadležnim službama na terenu, skupilo se i došlo pomoći, prenosi “Index“.

Poslani su tamo gdje su najranjivije skupine pogođene potresom.

Trudnice i rodilje s bebama koje su tek došle na svijet, rano jutros su u naručjima morale napustiti rodilište u Petrovoj ulici i izaći na otvoreno na veliku hladnoću, jer upravo je počeo padati snijeg.

BBB-i su im priskočili u pomoć noseći deke i potrepštine, a zatim su prionuli selidbi dijela rodilišta u Petrovoj na Boysima poznatu lokaciju, KB Dubravu.

Tom prilikom nastala je iznimno dirljiva fotografija: Bad Blue Boysi iz rodilišta i bolnice oštećene snažnim potresom pažljivo iznose inkubatore – neprocjenjivo važne aparate za preživljavanje prerano rođenih beba.

Loši plavi dečki u najboljoj i najhumanijoj misiji neke navijačke skupine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh