Fudbal

Fudbalski EURO 2020 se pomjera za decembar!?

Prema pisanju engleskog “Telegrapha”, čelnici UEFA-e su se pomirili sa tim da se Evropsko prvenstvo neće moći odigrati u junu ove godine.

EURO 2020 - UEFA.com

Iako tračak nade i dalje postoji, sve je više onih koji smatraju da je neminovno pomjeranje, jer čak i da se tada steknu uslovi za odigravanje, domaća prvenstva širom kontinenta neće biti dovršena i to bi potencijalno mogao biti veliki problem za budućnost.

Stoga čelnici UEFA-e planiraju da pomjere Evropsko prvenstvo za mjesec decembar, kako bi bilo dovoljno vremena da se svi ostali uslovi za odigravanje takmičenja ispune, piše “Sport1“.

Nema dileme da bi Evropsko prvenstvo u zimskom periodu bilo jako čudno i neočekivano, no situacija u Evropi jednostavno će UEFA-u na to natjerati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh