Fudbal

Italijanski prvoligaš: Pet igrača našeg tima pozitivni na korona virus

Italijanski nogometni klub Sampdoria objavio je kako je njihovom timu pet nogometaša pozitivno na korona virus.

No image - Haber.ba

“Klub Sampdoria objavljuje da su nakon Manola Gabbiadinija na Coronavirus-COVID-19, nakon blagih simptoma, igrači Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Thorsby pozitivni na virus. Svi su dobrog zdravlja i u svom domu u Genovi”, objavljeno je na stranici kluba, prenosi “N1“.

Podsjetimo, jučer je objavljeno da je Gabbiadini pozitivan na virus, nakon što su prije njega u cijeloj Serie A dva fudbalera bili pozitivni na spomenuti virus.

Sampdoria je objavila da je odmah primijenila sve zakonom propisane postupke: sve prostorije kluba su zatvorene, tim, menadžeri i zaposlenici koji su potencijalno uključeni nalaze se u dobrovoljnoj samoizolaciji kod kuće. Potvrđeno je da su sve sportske aktivnosti obustavljene i da se bitne organizacijske aktivnosti kluba obavljaju na daljinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh