Fudbal

Ronaldo se javio iz samoizolacije: Danas vam ne pišem kao fudbaler

Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa

Cristiano Ronaldo - UEFA.com

Kristijano Ronaldo (Cristiano Ronaldo) napustio je Torino prije nekoliko dana, ali kada je objavljeno da je njegov saigrač Daniele Rugani zaražen koronavirusom, odmah je s ostatkom porodice stavljen u izolaciju.

I dok se čeka razvoj događaja u vezi s virusom koji je uništio svijet sporta, Ronaldo je, kao i mnoge druge svjetske zvijezde, poslao poruku podrške svima koji se bore protiv korone, prenosi “Avaz“.

– Svijet prolazi kroz teške trenutke koji traže brigu i pažnju od svih nas. Danas vam ne pišem kao fudbaler, već kao sin, otac i ljudsko biće koje je zabrinuto onim što se dešava i što utječe na cijeli svijet. Veoma je bitno da pratite savjete Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i vladajućih struktura o tome kako se nositi s aktuelnom situacijom – napisao je Ronaldo i nastavio:

– Zaštita ljudskih života mora biti iznad svih drugih interesa. Moje misli su s onima koji su izgubili bliske osobe, a saosjećam s onima koji se bore s virusom, kao što je to moj saigrač Daniele Rugani. Naravno, pružam poruku istinskim profesionalncima koji se brinu za zdravlje drugih ljudi i tako riskiraju vlastite živote.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh