Fudbal

Prekinuta španska La Liga, odgođeno finale Kupa kralja

Zbog straha od širenja koronavirusa španska La Liga je prvo odlučila da se utakmice naredna dva kola igraju pred praznim tribinama, a sada je saopćeno kako će prvenstvo biti prekinuto do početka aprila.

– S obzirom na situaciju od jutros, koja se odnosi na samoizolaciju koju je odredio sportski kolektiv Real Madrida, budući da je jedan košarkaš zaražen koronavirusom, kao i nekoliko drugih klubova, rukovodstvo La Lige odlučilo je odgoditi mečeve naredna dva kola. Bilo kakve daljnje odluke provodit će se zavisno od stanja u klubovima i situacija koje bi se mogle dogoditi – saopćila je La Liga.

Osim La Lige, prekinuta su i takmičenja u nižim nogometnim ligama. Odgođena je i finalna utakmica Kupa kralja između Atletik Bilbaa i Real Sosijedada, koja se trebala igrati 18. aprila. Utakmica se trebala igrati u Sevilji,piše Sport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh