Fudbal

Kompletna ekipa Arsenala stavljena u karantin: Odgođena utakmica sa Cityem

Premier liga odgodila je današnji meč između Arsenala i Manchester Citya, saopćeno je iz londonskog kluba.

No image - Haber.ba

Arsenal je saopćio da je nakon jučerašnje vijesti da je šef Olympiacosa Evangelos Marinakis pozitivan na novi soj koronavirusa, nekoliko igrača koji su bili u kontaktu sa njim testirano na ovaj virus.

Londonski klub saopćio je da postoji najmanja šansa da igrači obole od koronavirusa, ali je klub preduzeo mjere predostrožnosti i stavio igrače u izolaciju od 14 dana, zbog čega nisu dostupni za večerašnji meč, prenosi “Radiosarajevo“.

Igrači će ostati kod kuće 14 dana, koliko je propisano za karantin. Također, četiri predstavnika Arsenala koji su sjedili blizu Marinakisa tokom utakmice, također će ostati kod kuće.

Topnici su se izvinili svojim navijačima, posebno onima koji su trebali večeras biti u Manchesteru. Karte za meč koji je odgođen važit će za meč koji će biti naknadno odigran.

Kao dodatna mjera predostrožnosti, iako ne vjerujemo da je bilo bliskog kontakta s bilo kojim drugim gostima ili osobljem Arsenala u restoranu s direktorima, kontaktiramo ih kako bi ih savjetovali da trebaju slijediti odgovarajuće savjete ako je takav kontakt bio, poručili su iz londonskog kluba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh