Fudbal

Atalanta među osam najboljih timova Evrope: Fenomenalni Iličić postigao četiri gola na Mestalli

Atalanta večeras na praznoj Mestalli ni u jednom trenutku nije dovela u pitanje svoj prolazak dalje protiv Valencije, te je slavila sa 4:3 u nevjerovatnoj utakmici.

Josip Iličić - Scsport

Tako se tim iz Bergama plasirao u četvrtfinale Lige prvaka slavivši sa ukupnih 4:8.

Utakmicu karijere je odigrao Josip Iličić, koji je postigao sva četiri pogotka za Atalantu!

Slovenac je ekspresno ugasio sve nade Šišmiša da mogu do čuda, pošto je bio siguran iz penala već u 3. minuti utakmice za 1:0, piše “Scsport“.

Valencia se nakon toga uspijeva vratiti i preko Kevina Gameira u 19. minuti poravnati na 1:1, ali bilo je to sve što će večeras uraditi domaćin.

Novi penal za goste iz Bergama je dosuđen u 42. minuti. Ponovo je odgovornost preuzeo Iličić, te ponovo bio siguran za novo vodstvo svog tima od 1:2.

Šišmiši u nastavku dolaze do preokreta, ali istom mjerom uvraćaju gosti. Poravnanje Valenciji svojim drugim golom na utakmici donosi Gameiro u 51. minuti, da bi Ferran Torres u 67. pogodio za 3:2.

Domaćinu su čak i tada bila potrebna još tri pogotka za prolazak dalje, a da se ne bi previše nadali prolasku, pobrinuo se ponovo nevjerovatni Iličić, koji u 71. minuti stiže do trećeg gola i kompletira hat-trick.

Do četvrtog pogotka nestvarni Slovenac dolazi u 85. minuti, kada postavlja konačan rezultat 3:4.

Atalanta se tako plasirala u četvrtfinale Lige prvaka, te joj sada preostaje da čeka ime protivnika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh