Fudbal

Leipzig ponovo potpuno nadigrao Tottenham i na krilima Sabitzera ovjerio plasman u četvrtfinale

Fudbaleri Red Bull Leipziga su večeras na svom stadionu rutinski ovjerili prolazak u četvrtfinale Lige prvaka, a sa 3:0 su savladali ekipu Tottenhama.

Leipzig,Tottenham - Twitter

Leipzig je tako još jednom potpuno nadigrao ekipu Josea Mourinha, te najavila da možda može biti i nova velika senzacija elitnog takmičenja.

Sve je bilo riješeno već na otvaranju susreta, pošto je zablistao Marcel Sabitzer. Austrijanac je prvo zatresao mrežu Huga Llorisa u 10. minuti na asistemciju Tima Wernera, a zatim i u 21. minuti. Tada mu je asistirao Angelino, piše “Scsport“.

Do kraja prvog dijela smo vidjeli dominaciju njemačkog tima, koji je imao još nekoliko prilika, dok je Tottenham jednu jedinu imao preko Giovannija Lo Celsa u 42. minuti.

U nastavku nismo vidjeli previše toga, igralo se uglavnom na sredini terena, a posjed lopte je bio na strani gostiju iz Londona.

Ipak, oni nisu mogli ozbiljnije ugroziti gol Gulascija, koji je ostao nesavladan, a Leipzig je u samom finišu preko Forsberga stigao do još jednog gola, te razbio Pijetlove sa 3:0.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh