Fudbal

Siniša Saničanin “prva” Bajevićeva zamjena za Kolašinca i Lulića

Duško Bajević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, pripremio je džokera za Sjevernu Irsku.

Siniša Saničanin - FKBorac.net

Za polufinale baraža 26. marta, a nadamo se i finale, koje je na rasporedu pet dana kasnije, kako saznaje Faktor selektor Bajević pozvat će Sinišu Saničanina, prvotimca Vojvodine, tvrdi portal Faktor.ba.

Ovaj defanzivac je rođen 24. aprila 1995. godine u Prijedoru, a karijeru je počeo u Rudaru. Prije novosadskog tima nastupao je i za banjalučki Borac, te Mladost iz Lučana. Prošao je omladinske selekcije BiH, a ima i osam nastupa u mladoj reprezentaciji naše zemlje, piše “Penal“.

Visok je 190 centimetara i igra na poziciji stopera. Jača strana mu je lijeva noga, tako da može igrati i lijevog beka, što je u odustvu Seada Kolašinca i Senada Lulića itekako deficitarna pozicija.

Saničanin je bio na skeneru i bivšeg selektora Roberta Prosinečkog, ali nikada nije dobio poziv u A tim naše zemlje.

– Za svakog fudbalera je velika čast ako postoji interesovanje selektora A reprezentacije i stvarno bi bio odličan osećaj igrati u dresu sa najboljim igračima Bosne i Hercegovine. Nadam se, i verujem, da će se to obistiniti u narednom, kratkom periodu – rekao je Saničanin prošle godine za srbijanske medije, koji su ga “selili” i u reprezentaciju Srbije.

Za Vojvodinu je ove sezone odigrao 22 prvenstvene utakmice i upisao tri asistencije.

Selektor Bajević sutra će poslati pozive za baraž, jer postoji obaveza UEFA-e da pozivi u klubovi moraju biti dostavljeni dviej sedmice prije okupljanja koje je zakazano za 23. mart.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh