Fudbal

Dortmund slavio u duelu dvije Borussije, prva asistencija Haalanda

Nogometaši Borussije iz Dortmunda pobijedili su u Monchengladbachu u okviru 25. kola Bundeslige istoimenu ekipu rezultatom 2:1 i tako upisali četvrti uzastopni prvenstveni trijumf.

Borussija Dortmund - Scsport.ba

Gosti iz Dortmunda u vodstvo su stigli već u osmoj minuti utakmice kada je Hazard pogodio na asistenciju Haalanda, kojem je ovo prvo dodavanje za gol otkako je stigao u klub. Do odlaska na odmor nije bilo promjena, a domaći su izjednačili u petoj minuti nastavka, prenosi “Klix“.

Stindl je iskoristio dodavanje Plee i vratio domaću ekipu u igru. Ipak, nije dugo trajala radost domaće Borussije budući da je Hakimi u 71. minuti na asistenciju Sancha postavio konačnih 1:2.

Dortmund je na drugom mjestu Bundeslige s jednim bodom manje u odnosu na lidera Bayern, koji ima jednu utakmciu manje. Druga Borussia je na petoj poziciji.

Od današnjih utakmica vrijedi izdvojiti i kiks RB Leipziga, koji je odigrao utakmicu bez pogodaka na gostovanju u Wolfsburgu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh