Fudbal

Željo slavio protiv Borca, derbi obilježila majstorija Semira Štilića

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Željeznicar, Borac - Željezničar.ba

Plavi su u derbiju četvrtfinala savladali Borac u Banjoj Luci sa 2:0.

Treneri Amar Osim i Branislav Krunić odlučili su da utakmicu počnu bez klasičnih napadača, a to se moglo primjetiti u prvom poluvremenu kada smo gledali pravu uspavanku. Tek u nekoliko navrata bilo je nekoliko sporadičnih pokušaja, ali bez ozbiljnijih prilika za postizanje golova.

Ni u nastavku nije bilo većih uzbuđenja sve do 66. minuta, kada se zatresla mreža Borca. Pavić je ubacio sa desne strane, a stoper Janičić nespretno je matirao svog golmana za veliko slavlje navijača Plavih.

Domaći su zaprijetili u 74. minuti preko Mirića, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane majstorski zaustavio golman Erić.

Do kraja meča igra Banjalučana se raspala, pa nisu uspjeli ugroziti gol Želje. S druge strane rezervista Dacić u 92. minuti imao je stopostotnu priliku za koju se sam izborio, ali nije uspio matirati Kukriku, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh