Fudbal

Senad Lulić ponovo operisan, Lazio će mu ipak ponuditi nastavak saradnje kad se oporavi

Fudbaler Lazija i bh. reprezentacije Senad Lulić ponovo je morao pod nož i zasad nije poznato koliko će odsustvovati sa terena.

Senad Lulić - Sport1.ba

Kako su prenijeli italijanski mediji, njegov oporavak će zavisiti od procesa rehabilitacije, a sudeći prema prvim reakcijama, kod kapitena rimske ekipe su se poslije drugog operativnog zahvata primjetili pozitivni znakovi, piše “SCsport“.

Nastala je infekcija skočnog zgloba poslije operacije s obzirom da antibiotici nisu davali željene rezultate.

A čim se oporavi, 34-godišnjeg igača očekuju lijepe vijesti u Rimu.

Prema tvrdnjama Corriere dello Sporta, Lazio će Luliću ponuditi produžetak ugovora do juna 2021. godine.

U aktuelnoj sezoni, Lulić je odigrao 27 utakmica za Lazio u svim takmičenjima, upisavši dvije asistencije i jedan gol. U dresu BiH je na 57 nastupa uknjižio četiri pogotka.

Tokom igračke karijere, još je branio boje švajcarskih klubova Grasshoppers i Young Boas, odakle je i prešao među Rimljane prije devet godina.

Iako je selektor Dušan Bajević računao na Lulića za utakmice baraža, vjerovatno će ipak bez njega morati tražiti plasman na EP, zbog pomenute povrede…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh