Fudbal

Pique ismijavao Real Madrid nakon poraza u El Clasicu, Ramos mu odmah odgovorio

Zvijezde Barcelone Gerard Pique i Sergio Busquets bili su razočarani nakon poraza od Real Madrida u posljednjem El Clasicu rezultatom 2:0, a posebno se to odnosi na štopera katalonskog kluba koji je u svom stilu opet pokušao umanjiti pobjedu protivnika.

Gerard Pique -Ning.com

Barcelona je u finišu meča primila dva pogotka i izgubila je El Clasico, a Pique je rekao da je Real Madrid u prvom poluvremenu igrao jako loše, čak i najlošije što je on ikada vidio na Santiago Bernabeu. Real Madrid je u prvom poluvremenu imao veliki broj dobrih napada, no nijedan od njih nije uspio pretvoriti u pogodak, prenosi “Klix“.

“Ovo je bilo najlošije prvo poluvrijeme Real Madrida koje sam ikada vidio u El Clasicu na Santiago Bernabeu, mi smo imali kontrolu, ali su oni napravili veliki pritisak u drugom poluvremenu i primili smo gol u najgorem mogućem trenutku. Ne želim kritikovati nikog, ali je šteta što nismo iskoristili našu dobru igru”, kazao je Pique.

Nakon što su novinari prenijeli Sergiju Ramosu šta je Pique rekao nakon meča, kapiten Real Madrida je odmah uzvratio.

“Potpisao bih odmah da dobijemo svaki El Clascio, a da igramo tako loše kao što Pique misli”, kazao je Ramos.

Razočaran zbog poraza bio je i Busquets, a on je istakao da je Real Madrid uzeo posjed lopte njemu i njegovim saigračima, zbog čega su patili tokom utakmice.

“Nismo se znali nositi s pritiskom i nismo imali ono što je potrebno da se odupremo Realu. Volimo imati loptu i imamo igrače koji vole igru s loptom, a oni su nam uzeli loptu i patili smo zbog toga. Ipak, ima još puno da se igra i mi se nadamo najboljem”, istakao je Busquets.

Real Madrid je pobjedom protiv Barcelone preuzeo prvo mjesto na tabeli sa 56 osvojenih bodova, jedan više od Real Madrida.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh