Fudbal

Ludnica na Sardiniji: Sedam golova i bitna pobjeda Rome koja je danas igrala bez Edina Džeke

Fudbaleri Rome upisali su veliki trijumf na gostovanju Cagliariju na Sardiniji rezultatom 4:2 u 26. kolu italijanske Serije A.

Roma - AS Roma

Korona virus skratio je kolo, pa je ono, faktički, završeno, iako će se naknadno potvrditi kada će preostale utakmice biti odigrane.

Roma je danas odigrala vrlo dobar meč i upisala trijumf, a trener Paulo Fonseca je odlučio odmoriti Edina Džeku i priliku dati Nikoli Kaliniću.

Hrvatski napadač je odlično iskoristio dobivenu priliku i postigao je dva gola u prvom dijelu za vodstvo Rome, nakon što je domaće doveo u vodstvo Joao Pedro.

Kalinić je upisao asistenciju za Justina Kluiverta u 64. minuti za 1:3, ali Gaston Pereiro vraća nadu domaćima 15 minuta do kraja. No, ni to nije bilo sve za večeras.

U 81. minuti Aleksandar Kolarov je vratio dva gola prednosti za Vučicu nakon što njegov centaršut iz slobodnog udarca nije niko dirao, a lopta je završila u mreži.

Konačnih 3:4 postavlja Joao Pedro u 89. minuti nakon što mu je golman Pau Lopez odbranio penal, no bio je smiren i prikucao je odbijenu loptu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh