Fudbal

Manchester City osvojio Liga kup, treći put uzastopno i sedmi u historiji kluba

Ekipa Manchester Cityja sedmi put u historiji osvojila je trofej engleskog Liga kupa pobjedom protiv Aston Ville u finalu na Wembleyju rezultatom 2:1.

No image - Haber.ba

Građani su odlično otvorili meč i u roku od deset minuta uspjeli su postići dva pogotka. Prvo je u 20. minuti Aguero krunisao lijepu akciju svog tima i asistenciju Fodena pretvorio u pogodak, da bi deset minuta nakon toga Građani postigli i drugi pogodak, prenosi “Klix“.

Ovaj put centaršut Gundogana iz kornera u pogodak je pretvorio Rodri koji je bio najviši u skoku i dobrim udarcem glavom matirao nemoćnog golmana Aston Ville za veliko vodstvo svog tima.

Villa se nije predala, pa je preko Samante u 41. minuti stigla do 2:1, ali u nastavku meča nisu uspjeli doći do drugog pogotka i eventualnih produžetaka, pa je Manchester City sedmi put u historiji osvojio ovaj trofej.

Zanimljivo, ovo je za Manchester City treći osvojen Liga kup u nizu, a to su uradili i 2018. te 2019. godine. Prije toga, ovaj Kup osvajali su 2014. i 2012. godine u eri bogatih vlasnika te 1904., 1934., 1956. i 1969. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh