Fudbal

Prekosutra krizni sastanak: UEFA razmatra opciju odgađanja utakmica baraža

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u utorak će održati krizni sastanak na kojem će tema biti moguće odgađanje utakmica baraža za Evropsko prvenstvo, koje su zakazane za kraj marta.

Fudbalska reprezentacija BiH - SCsport.ba

Korona virus pravi velike probleme i u svijetu fudbala, te se već odavno odgađaju pojedini susreti ili čak cijela kola, dok se neki mečevi igraju pred praznim tribinama, prenosi “SCsport“.

Gianni Infantino, predsjednik krovne kuće evropskog fudbala istakao je da dugoročno nije održivo igrati utakmice pred praznim tribinama, te nije isključio pomjeranje utakmica baraža.

UEFA se oglasila i poručila da je zdravlje prioritet i da je ono ispred sporta.

UEFA je u stalnom kontaktu s vladama svih država u kojima su registrirani slučajevi oboljelih od koronavirusa. Održat ćemo razgovore i s predsjednicima fudbalskih saveza i onda ćemo donijeti odluku. Zdravlje je prioritet i ono je ispred sporta“, saopštila je UEFA.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prema ranije određenom terminu treba igrati polufinale 26. marta protiv Sjeverne Irske na Bilinom polju, ali sada je potrebno sačekati odluku krovne kuće evropskog fudbala o mogućem odgađanju susreta. U slučaju prolaska dalje, Zmajevi će u finalu igrati protiv Irske ili Slovačke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh