Fudbal

Ubjedljiva pobjeda Bayerna u gostima, remi Naplija i Barcelone

Bayern je napravio ogorman korak prema četvrtfinalu Lige prvaka. Bavarci su slavili u Londonu sa ubjedljivih 0:3 protiv Chelseaja u prvoj utakmici osmine finala.

Serge Gnabry - Twitter

U prvom poluvremenu Plavci su nekako uspjeli održati 0:0, Thomas Muller je pogodio prečku, ali nakon odmora nije im bilo spasa.

U razmaku od 51. i 54. minute Serge Gnabry je postigao dva pogotka i to oba na asistenciju Roberta Lewandowskog, nakon prekrasnih akcija, piše “SCsport“.

Poljski napadač i sam se upisao u listu strijelaca u 76. minuti, kao na tacni loptom ga je poslužio Alphonso Davies, a Lewandowski je pospremio u mrežu deklasiranog domaćina za konačnih 0:3.

Uz takav rezultat, doima se da će revanš u Minhenu biti tek puka formalnost, pogotovo jer Chelsea neće moći računati na Marcosa Alonsa koji je pred kraj meča dobio crveni karton.

Ovo je ujedno najteži ovosezonski poraza Plavaca na njihovom Stamford Bridgeu.


Napoli i Barcelona remizirali su u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka odigravši 1:1.

Od početka duela fudbaleri Napolija odlučili su se defanzivniji pristup sa fokusom na kontre, dok je Barcelona imala posjed, ali nije dovoljno šansi stvorila iz njega.

I dok su Katalonci imali loptu u svojim nogama, uslijedio je fantastičan kontranapad Napolija koji je u još ljepši gol pretvorio Dries Mertens u 30. minuti susreta.

Napolitanci su odlično pokrivali teren i potpuno neutralisali Messija, a vodstvo su održavali do 56. minute susreta kada im je odbrana konačno ‘pukla’.

Neuspjela ofsajd zamka rezultirala je izjednačujućim pogotkom Katalonaca, koji je postigao Griezmann.

Iako se očekivalo da će Barcelona nakon izjednačujućeg napada krenuti još jače prema golu Napolija, to se nije dogodilo.

Fudbaleri Napolija su promijenili taktiku i zaigrali ofanzivnije, a takva igra donijela im je dvije fantastične šanse preko Callejona i Insignea, ali se rezultat nije mijenjao.

Do kraja susreta Arturo Vidal je u posljednjim minutama dobio dva žuta kartona, jedan zbog neopreznog starta, a drugi zbog koškanja sa protivničkim fudbalerom, te je posljednjih 5 minuta Barcelona igrala sa igračem manje.

Ipak, golova više nije bilo, te je meč završen bez pobjednika 1:1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh