Fudbal

Messi: “Uvijek sam imao opciju da odem iz Barcelone, puno je klubova koji me mogu platiti”

Pred fudbalerima Barcelone je paklena sedmica. Večeras u Napulju protiv Napolija igraju težak prvi susret osmine finala Lige prvaka, a za vikend ih čeka Real u El Clasicu.

No image - Haber.ba

Barca ove sezone ne impresionira, ali ima ono što nema nijedna druga ekipa na svijetu – Lea Messija.

Čudesni Argentinac je u intervjuu za Mundo Deportivo pričao o špekulacijama da bi Camp Nou mogao napustiti čak i besplatno, o sukobu sa sportskim direktorom Abidalom, ali i o Ronaldu te mogućem povratku Neymara u Kataloniju.

‘‘Uvijek sam imao opciju otići. Imao sam puno prilika napustiti klub. Bilo je puno klubova koji su me željeli i bili voljni platiti. Međutim, nikad nisam razmišljao otići iz Barcelone pa ni sad. Želim ostati i osvojiti Ligu prvaka i Primeru. Ako i klub to želi, onda ja s tim nemam problema”, rekao je Messi, a onda se osvrnuo na sukob s Abidalom, piše “Index“.

”Ne znam što je Abidal mislio kad je ono rekao, ali sam odgovorio jer sam se osjećao napadnuto. Rekao je da igrači kontroliraju dolaske i odlaske trenera. Pričao je da ja imam veliku moć donošenja takvih odluka. Staviti igrače u fokus kod otkaza trenera je ludo. Tehnički direktor je taj koji donosi odluke”, rekao je Messi.

Messi je komentarisao i odlazak Cristiana Ronalda iz Real Madrida.

”Bilo je jasno što će se tu dogoditi. Cristiano im ne donosi samo golove nego i puno drugih stvari. Normalno je da se osjeti izostanak igrača koji zabija 50 golova po sezoni. On je fudbalski predator.”

Osvrnuo se i na mogući povratak Neymara.

”Rekao sam to puno puta. Želim da se on vrati u Barcelonu jer je jedan od najboljih igrača na svijetu. Uvijek se htio vratiti, ali najprije se mora izviniti navijačima. S time treba krenuti”, zaključio je Argentinac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh