Fudbal

Poraz Mourinha na domaćem terenu, ubjedljiva pobjeda Atalante

U prvom meču osmine finala Lige prvaka RB Leipzig je upisao veliki trijumf rezultatom 1:0 na gostovanju Tottenhamu i tako ostvario značajnu prednost pred revanš.

Timo Werner - Twitter

Od samog starta RB Leipzig je djelovao znatno bolje. Povredama osakaćeni Tottenham, bez dvije najveće zvijezde, Harryja Kanea i Heung Min Sona, nije imao snage da pruži bolju partiju od večerašnje.

Već na otvaranju Timo Werner je imao veliku šansu, no pogodio je stativu, a u nastavku prvog dijela Hugo Lloris je spasio svoj tim, piše “SCsport“.

Jedini gol na utakmici vidjeli smo u 58. minuti. Ben Davies je neoprezno startovao u svom šesnaestercu, a siguran sa bijele tačke bio je upravo Werner za veliko vodstvo svog tima.

Tada je ekipa Josea Mourinha krenula ofanzivnije, pokušao je portugalski stručnjak sa izmjenama, no to nije dalo rezultat.

Najbolju priliku domaći su imali iz prekida. U 73. minuti Giovani Lo Celso je iz slobodnog udarca pogodio stativu.

Uprkos inicijativi Spursa u finišu, poravnanje nismo vidjeli, pa Leipzig ostvaruje važnu prednost pred revanš.


Fantastične igre Atalante nastavile su se i u osmini finala Lige prvaka. Tim iz Bergama je večeras na San Siru pregazio Valenciju rezultatom 4:1 i tako zakoračio u narednu fazu.

Atalanta nakon debija u nokaut fazi Lige prvaka može razmisljati i o nastavku sjajnog evropskog puta. Večeras je bila bolja na terenu i upisala zaslužen trijumf.

Igrao se 16. minut kada je Papu Gomez prošao po strani i centrirao, a loptu je u gol sproveo Hans Hateboer uz nedovoljno dobru intervenciju domaćeg golmana.

Sjajni Josip Iličić je u samom finišu prvog dijela postigao novi gol za svoj tim, tako da je Atalanta na odmoru imala dva gola prednosti.

I u nastavku Bergamezi su bili efikasni. Prvo je Remo Freuler divno pogodio u 57. minuti, da bi Hateboer samo pet minuta kasnije pogodio drugi put večeras.

Kakvu takvu nadu gostima vratio je Denis Cheryshev golom iz 66. minute, neposredno nakon što je ušao u igru, što je bio i konačan rezultat.

Atalanta se nakon ovog trijumfa ne smije opustiti, no jasno je da će Šišmišima biti potrebno čudo ukoliko žele u četvrtfinale.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh