Fudbal

Meksiko: Fudbaler ubio sudiju usred utakmice

Užasna tragedija dogodila se u Meksiku, ova zemlja Južne Amerike postala je prava kolijevka nasilja u sportu – a sada je ubijen sudija i to na utakmici.

Fudbalski sudija - Pressonline.rs

Incident se odigrao u Gvadalupeu, kada je fudbaler Džonatan G. udario i odgurnuo arbitra Huana Hernandeza koji je udario potiljkom u zemlju, piše “El Espanjol”.

Iskusni meksički arbitar je 15 minuta bio u nesvijesti, reakcijom hitne pomoći prebačen je u najbližu bolnicu, ali mu nije bilo pomoći, piše “Blic“.

Kada je policija stigla na lice mjesta, okupljeni su praktično prstom uperili u 23-godišnjeg Džonatana G. koji je trenutno u pritvoru.

“El Espanjol” piše da će pored optužbi za počinjeno krivično djelo fudbaleru na teretu biti i to što nije učinio ništa kako bi pomogao 62-godišnjem Hernandezu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh