Fudbal

Atletico savladao Liverpool za prednost uoči revanša u Engleskoj

Nogometaši Atletica pobijedili su na Wanda Metropolitano stadionu u Madridu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Liverpoola rezultatom 1:0 te su tako stekli solidnu prednost pred revanš u Engleskoj.

Saul Nigez - SCsport

Odlično je krenulo po domaću ekipu jer su već u četvrtoj minuti došli u vodstvo. Nakon velike gužve poslije izvedenog kornera najbolje se snašao Saul koji je nekako pronašao put do mreže i zabio za vodstvo Atletica. Sudija Szymon Marciniak je ovaj gol provjeravao VAR tehnologijom zbog navodnog ofsajda, piše “Klix“.

Liverpool je nakon primljenog gola preuzeo kontrolu igre, ali je i dalje bio opasniji Atletico pa je Alisson krajnjim naporom odbranio udarac Morate. Već u narednom napadu poništen je gol Salahu zbog ofsajda.

Do kraja poluvremena Liverpool je imao još jednu šansu preko Salaha, ali je bio izblokiran u posljednji tren pa se na odmor otišlo s rezultatom 1:0.

U nastavku još veća inicijativa Redsa, ali su napadi uglavnom bili jalovi i bez učinka. U dva navrata su bili jako blizu pogotka.

Prvo je Salah ispratio savršen centaršut u 53. minuti, ali je nakon njegovog udarca glavom lopta otišla malo pored stative. Potom je Henderson iz dobre pozicije u 73. minuti šutirao također pored gola. Do kraja meča nije bilo promjena pa je Atletico slavio veliku pobjedu.

Revanš meč u Engleskoj između Liverpoola i Atletica igra se 11. marta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh