Fudbal

Arsene Wenger o kazni za City: “Ko ne poštuje pravila ne može proći nekažnjeno”

Wenger je rekao kako je uvijek bio za poštovanje pravila.

No image - Haber.ba

Bivši trener Arsenala i legenda kluba s Emiratesa Arsene Wenger komentarisao je kaznu UEFA za Manchester City koji je izbačen iz takmičenja pod okriljem ove organizacije za naredne dvije sezone zbog kršenja pravila finansijskog fair playa.

Wenger je rekao kako je uvijek bio za poštovanje pravila, ali je priznao kako vjeruje da treba napraviti neke promjene kada je u pitanju finansijski fair play.

“Uvijek sam bio za kontrolu finansijskih pravila i želio da klubovi rade sa svojim prirodnim prihodom. Vjerujem da se treba doći do neke evolucije kada su pravila u pitanju, ali trenutno su takva kakva su i morate ih poštovati”, rekao je Wenger i dodao:

“Oni koji ih ne poštuju i koji budu uhvaćeni u pokušaju da zaobiđu pravila moraju biti kažnjeni. Ako se dokaže da je ovo urađeno namjerno ne može se dozvoliti da to prođe nekažnjeno”, rekao je Wenger.

Manchester City je najavio žalbu pred Međunarodnim sudom za sportsku arbitražu (CAS), a nakon što CAS donese odluku znat ćemo da li će ostati na snazi odluka UEFA-e, prenosi “Klix“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh