Fudbal

Bordo tim siguran protiv Goražda, pogodio i Jukić

Ekipa Sarajeva danas je u Trening centru Butmir odigrala posljednju prijateljsku utakmicu u okviru zimskih priprema. Protivnik je bio FK Goražde, a susret je završen rezultatom 3:0. Strijelci za Bordo tim su bili Rahmanović (6′), Jukić (50′) i Handžić (86′).

Početni sastav FK Sarajevo: Kovačević, Dupovac, Šerbečić, Hodžić, Salčin, Miličević, Sušić, Rahmanović, Tatar, Jukić, Ahmetović.

Već u drugoj minuti utakmice dobra prilika za Tatara koji je ostao sam nakon jednog kornera na drugoj stativi, ali lopta nakon njegovog udarca odlazi preko gola. Samo četiri minute kasnije Sarajevo je povelo golom Rahmanovića kojem je asistirao Tatar.

Na sljedeću priliku čekalo se do 20. minute susreta kada Rahmanović šutira prema golu Goražda s nekih 20 metara, ali njegov udarac brani golman gostiju,prenosi Sport.
U 41. minuti prva šansa za Goražde, napadač goraždanske ekipe izlazi sam pred Kovačevića, a golman Sarajeva odličnom intervencijom spašava svoj gol.

U 50. minuti došlo je do promjene rezultata. Nakon oduzete lopte na protivničkoj polovini, Sušić asistira Jukiću koji postiže svoj prvijenac u dresu bordo ekipe.

U 62. minuti šansu su dobili Šabanović, Islamović, Gavrić, Đokanović, Mustedanagić, Velkoski, Milanović i Handzić umjesto Hodžića, Salčina, Miličevića, Sušića, Rahmanovića, Tatara, Jukića i Ahmetovića, da bi u 70. minuti Kurdić zamijenio Šerbečića.

Konačan rezultat susreta postavio je Handžić u 86. minuti. Utakmicom protiv Goražda okončane su zimske pripreme, a narednog vikenda Bordo tim na Koševu dočekuje FK Tuzla City u okviru 20. kola BH Telecom Premijer lige BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh