Fudbal

“Nisam gledao BiH kako igra, nemam pojma ko bi mogao pobijediti u Zenici”

Michael Joseph McCarthy, selektor Republike Irske, rekao je da nije gledao reprezentaciju Bosne i Hercegovine te da nema pojma ko bi mogao pobijediti u duelu polufinala baraža u Zenici.

Michael Joseph McCarthy - Twitter

Republika Irska će igrati u polufinalu protiv Slovačke, dok će se Sjeverna Irska sastati sa BiH u Zenici u drugom susretu. Mnogi Irci priželjkuju finale protiv Sjeverne Irske, a taj susret bi se igrao na Windsor Parku u Belfastu.

“Neću biti uplašen zbog odlaska u Windsor Park da budem iskren i mislim da ne bi bili ni igrači”, rekao je Mick McCharty, dodavši:

“Ako se na kraju sastanemo, jer smo pobijedili Slovačku, a oni BiH, bit ću oduševljen. Ako tada budemo igrali protiv njih, to znači da smo pobijedili u prvoj utakmici i tada smo u finalu, zar ne?”, piše “SCsport“.

Na pitanje ko bi mogao pobijediti u Zenici, selektor Republike Irske je odgovorio: “Nemam pojma”.

“Sjeverna Irska igra u BiH i ima težak zadatak. Nisam toliko razmatrao taj meč, jer jedini način da on ima utjecaj na nas, jeste da mi pobijedimo Slovačku. Tako da zaosta ne bih ulagao napore za razmišljanje o tom susretu”, dodao je McCharty.

McCharty kaže da nije gledao kako igraju Zmajevi.

“Vidio sam kako igra Sjeverna Irska, jer smo gledali većinu njihovih utakmica, ali nisam vidio kako igra BiH i neću se na njih skoncentrisati, dok ne prođemo Slovačku”, istakao je selektor Republike Irske.

Utakmice baraža igraju se 26. marta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh