Fudbal

Zakarić: “Sretan sam što sam dio Borca, ovaj klub zaslužuje osvajati trofeje”

Goran Zakarić u zimskom prelaznom roku pojačao je redove Borca, a bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine ističe da je sretan što je postao dio banjalučkog kluba.

Goran Zakarić - Facebook

Goran Zakarić u zimskom prelaznom roku pojačao je redove Borca, a bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine ističe da je sretan što je postao dio banjalučkog kluba.

Zakarić je bio blizu odlaska u Kazahstan, no na kraju je odlučio preći u redove Borca, koji ima visoke ambicije ove sezone.

“Sigurno da sam sretan i zadovoljan što smo uspjeli na kraju da se dogovorimo oko mog prelaska u Borac. Našli smo zajednički jezik. Bili smo na vezi sve vrijeme. Sretan sam što sam postao dio Borca. Mislim da smo odradili dobre pripreme. Ja sam se naknadno priključio u Antaliji. Odigrao sam i dvije prijateljske utakmice. Sigurno da nakon perioda u Rumuniji, sretan sam zbog igara”, rekao je Zakarić za zvaničnu Facebook stranicu Borca, dodavši:

“Što se treninga tiče, imali smo dva dana slobodno. Danas imamo prvi trening u Banjoj Luci. Nadam se da će sve proteći u dobroj atmosferi. Stvarno je vladala dobra atmosfera cijeli dio priprema. Nadam se da ćemo tako nastaviti uz dobre rezultate i igre. Što je najbitnije nije bilo nikakvih povreda i da smo svi spremni. Jedva čekamo da počne prvenstvo”, prenosi “SCsport“.

S obzirom da je ranije igrao za nekoliko klubova u Bosni i Hercegovini, Zakarić je dobro upoznat sa banjalučkom publikom.

“Igrao sam u nekoliko klubova u BiH. Imam dosta utakmica iz Banja Luke, tako da znam da je banjalučka publika jako euforična. To je jedan dobar znak za Borac i za cijeli fudbal u BiH. Mislim da dajem sve od sebe kada je utakmica u pitanju, kao i trening. Tako će biti i u Borcu. Nadam se da ću svojim zalaganjem i igrama, poslužiti publici da i oni budu zadovoljni”, istakao je 27-godišnji krilni fudbaler, te je dodao:

“Borac zaslužuje da osvaja trofeje i da se bori svake godine trofej. Mislim da će to sve biti u najboljem redu”.

Ranije u karijeri igrao je već sa nekoliko sadašnjih fudbalera Borca.

“Ima dosta igrača s kojima sam igrao ranije. Jednostavno mislim da je cijela ekipa sklop dobrih momaka. Nije mi bio problem da se uklopim. Družim se s Acom Radulovićem često, sa Sinišom Dujakovićem, Đorđetom Ćosićem. Kada smo slobodni, kada imamo vremena, družimo se. Imamo dobar odnos, što je najvažnije”, kazao je Zakarić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh