Fudbal

Senad Lulić: Novi ugovor u 34. godini

Kapiten Lacija dogovorio produženje ugovora

Senad Lulić - Sport1.ba

Kapiten italijanskog Lacija Senad Lulić dogovorio je produženje ugovora s rimskim „Nebeskoplavima“, prema kojem će povratnik u naš državni tim ostati u sadašnjem klubu do 30. juna 2021. godine.

Naš iskusni bočni igrač 18. januara je napunio 34 godine, a dosadašnji ugovor važio mu je do kraja ove sezone.

Ostaje još „samo“ da se oporavi od povrede skočnog zgloba te našem državnom timu prvi put u martovskom baražu trasira put na Evropsko prvenstvo…

Lulić je rođen u Mostaru, ali je većinu ranog djetinjstva proveo u Jablanici. Njegova porodica je 1992. godine zbog agresije napustila domovinu skrasivši se u Švicarskoj.

Nakon odličnih nastupa u Belinconi, Grashopersu i Jang bojsu, Lulić je 2011. prešao u Lacio, gdje je do sada odigrao 351 utakmicu.

Za reprezentaciju BiH odigrao je 57 utakmica i postigao četiri gola. Bio je standardni član ekipe koja je 2014. godine nastupala na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh