Fudbal

Kako Roma bira pojačanja: “Ovaj može igrati sa Džekom, ovaj već ne može”

U rimskom timu svjesni su značaja kapitena bh. reprezentacije.

Edin Džeko - ASRoma.com

Iako je zimski prelazni rok za Romu prošao prilično tiho, u rimskom timu već traže pojačanja za ljeto, kada će pokušati da dodatno osnaže ekipu za borbu na svim frontovima.

Italijanski mediji jutros donose zanimljiv izvještaj o tome kako Roma bira svoja pojačanja za novu sezonu. Naime, Rimljanima je definitivno potrebno pojačanje u ofanzivi, ali ne pojačanje koje će biti konkurent Edinu Džeki, već igrača koji može igrati skupa sa Džekom i pomoći bh. fudbaleru da bude dodatno efikasan.

Roma je imala u vidu dovođenje nekoliko napadača, ali u klubu su se navodno odlučili na Driesa Mertensa, kojem ističe ugovor sa Napolijem, a koji bi bio sjajna podrška Džeki. To je i najveći razlog što je klubu toliko interesantan, jer promjenu kompletne ofanzivne linije Roma neće praviti narednog ljeta.

U klubu su svjesni da Džeku ne mogu lako zamijeniti i stoga neće ni pokušavati da troše novac na direktnu zamjenu za njega, jer to se dosad uglavnom pokazivalo lošom investicijom, piše “Sport1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh