Fudbal

Liverpool “razbio” i Southampton, Evertonov nezapamćeni preokret

Šest utakmica 25. kola engleske Premier lige odigrano je u terminu od 16 sati, a Liverpool je nastavio sa spektakularnim rezultatima i slavio je sa 4:0 protiv Southamptona.

Mohamed Salah - Twitter

Nisu se Redsi proslavili u prvom poluvremenu, kao da su se opustili i Southampton je bio, u najmanju ruku, ravnopravan na terenu.

Ipak, u nastavku susreta Liverpool je uspio vrlo lako doći do četiri gola i nove pobjede. Pogađali su Alex Oxlade-Chamberlain, Jordan Henderson i dva puta Mohamed Salah.

Fudbaleri Sheffield Uniteda stigli su do novog trijumfa, ovaj put na gostovanju kod Crystal Palacea, piše “SCsport“.

Jedini gol na susretu postigao je golman Vincente Guaita u svoju mrežu na otvaranju drugog dijela nakon kornera.

Muhamed Bešić je propustio ovaj meč i nije bio ni na klupi, dok je Mario Vrančić ušao u igru u finišu duela između Norwicha i Newcastlea. Duel na St. James Parku završen je bez golova.

Vrijedi napomenuti da je veliki preokret napravio Everton koji se vratio iz minusa od dva gola i slavio rezultatom 3:2 nad Watfordom u gostima.

Premier liga, 25. kolo:

  • Liverpool – Southampton 4:0
  • Bournemouth – Aston Villa 2:1
  • Watford – Everton 2:3
  • West Ham – Brighton 3:3
  • Newcastle – Norwich 0:0
  • Crystal Palace – Sheffield Utd 0:1

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh