Fudbal

Bivši igrač Veleža se u 58. godini vratio aktivnom igranju fudbala!

Treća HNL trebala bi biti idealna liga u kojoj će mlađi igrači napraviti svoje prve seniorske korake te se ‘kaliti’ za nešto više.

No image - Haber.ba

Dobro je kad u takvim situacijama kraj sebe imaju nekog iskusnijeg ko će znati stati na loptu i reći pokoju dobru riječ. A to je zasigurno Predrag Jurić (58), bivši fudbaler Veleža i Dinama koji je zabijao velikom Real Madridu i Borussiji Dortmund.

On će u nadolazećoj polusezoni igrati u Zagori iz Unešića, članu 3. HNL Jug u Hrvatskoj.

Sa 58 godina na leđima Jurić će zasigurno donijeti dašak iskustva u spomenutog trećeligaša, a na fubalske terene se vratio 19 godina nakon što je odigrao zadnje utakmice za Hrvatski dragovoljac, prenosi “24sata“.

U bogatoj je karijeri igrao za Velež, GOŠK, da bi u sezoni 1984/85 igrao za zagrebački Dinamo te u 38 utakmica zabio dva gola.

Kasnije se ponovo vratio u Velež, a igrao je još za Real Burgos, Marbellu i Meridu te Hrvatski dragovoljac u kojem je 2001. i završio karijeru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh