Fudbal

Velika Britanija: U Arsenalu mlade uče o genocidu u Srebrenici

Kejt Vilijams (Kate Williams), članica “Remembering Srebrenica”, bila je jučer u londonskom Arsenalu zajedno sa predstavnicima “The Holocaust Educational Trusta”, “Stand Up! Educationa”, “Facing Historyja” i “Islington Councila”.

No image - Haber.ba

Na zvaničnom profilu “Remembering Srebrenica”, dobrotvorne inicijative Velike Britanije, koja promovira Dan sjećanja na Srebrenicu 11. jula i educira o posljedicama mržnje, objavljeno je da je Kejt Vilijams učila mlade ljude u Arsenalu o genocidu u Bosni i Hercegovini. Zvuči paradoksalno da o genocidu u Srebrenici uče mladi širom svijeta, dok se u dijelu BiH taj zločin još negira, a u školama na području manjeg entiteta o njemu nema ni govora.

Također, educirani su i o Holokaustu, a cilj je podučiti mlade ljude i osnažiti ih kako se ovakvi događaji nikada više ne bi ponovili.

Kroz aktivnosti projekta “Remembering Srebrenica” prošlo je više od 200.000 ljudi i organizirano je više od 6.000 aktivnosti na teritoriji Velike Britanije, a skoro 100.000 mladih educirano je o posljedicama genocida, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh