Fudbal

Aguero donio pobjedu Cityju u Sheffieldu, nevjerovatan povratak Newcastlea

U 24. kolu engleske Premier lige, Manchester City je kao gost pobijedio Sheffield United na Bramall Laneu rezultatom 0:1.

Kun Aguero - Screenshot

Građani su dominirali u prvom dijelu, propustili su nekoliko dobrih šansi, a najbolju nije iskoristio Gabriel Jesus koji je u 36. minuti promašio penal. Tačnije, Dean Henderson ga je pročitao i zaustavio je njegov udarac, piše “SCsport“.

U nastavku je bilo mnogo manje pravih šansi pred golom domaćih, ali u 74. minuti sjajni Kun Aguero je postigao jedini gol koji je Građanima donio tri boda.

Muhamed Bešić je igrao do 79. minute za Oštrice i zaradio je žuti karton.

Everton je vodio do sudijske nadokande protiv Newcastle sa 2:0, a strijelaci su bili Moise Keane u 30. i Calvert-Lewin u 54. minuti, da bi stoper Lejeoune sa dva gola u 94. i 96. minuti šokirao pristalice Karamela za 2:2.

Southampton je kao gost nadigrao Crystal Palace 0:2 (Redmond 22’, Armstrong 48’), dok je Bournemouth na svom terenu bio ubjedljiv protiv Brightona sa 3:1 (Willson 36’, 74’ Gross 41’ a.g. / Mooy 82’)

Astone Villa je na svom terenu u posljednjim trenucima stigla do pobjede protiv Watforda 2:1 (Luiz 68’, Konsa 95’ / Deeney 38’).


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh