Fudbal

Menalo: “Hoću da budem dio reprezentacije Bosne i Hercegovine”

Bosanskohercegovački ofanzivac Luka Menalo govorio je za slovenske medije o novom selektoru Bosne i Hercegovine Dušanu Bajeviću.

Luka Menalo - Twitter

“Došao je novi selektor Dušan Bajević koji je naslijedio Roberta Prosinečkog, a moj cilj je da budem ponovo u reprezentaciji. Ko to ne bi želio? Hoću da budem dio reprezentacije koju očekuju susreti baraža za odlazak na Euro i nadam se da će Zmajevi ispuniti taj cilj”, rekao je 23-godišnji ofanzivac koji je u Olimpiji na posudbi iz Dinama.

Luka je rođen u Splitu, ali je odrastao u Čapljini, te je ove sezone pokazao da se na njega može najbolje računati, ali priliku u Dinamu još nije dobio, piše “Sport1“.

“Tako je bilo u to vrijeme. Dinamo je imao fantastične rezultate, nizali su pobjedu za pobjedom tako da im nisu bile potrebne promjene. Neki igrači su dobili priliku prije mene tako da sam otišao u Olimpiju na posudbu”, dodao je Menalo koji smatra da će Maribor biti oslabljen zbog odlaska Dine Hotića u Cercle Brugge.

“Da li su dobre ili loše vijesti za Olimpiju, vidjećemo, ali Dino je najbolji igrač u Sloveniji prethodnih godina. Maribor ima kvalitetne igrače koji ga mogu nadomjestiti, ali uvijeren sam da ga neće moći nadomjestiti u potpunosti jer je Dino igrač koji jednim potezom može riješiti utakmicu”.

Zanimljivo, njih dvojica su bili zajedno u reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te su često pričali o najvećem derbiju u Sloveniji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh