Fudbal

Od danas radno i u Veležu: Čekaju se i nova pojačanja

Velež je optimistično zakoračio u novu 2020. godinu. Rođeni su prozivkom i prvim treningom u Vrapčićima danas ozvaničili početak rada u polusezoni u kojoj su ambicije biti stabilan, a ako se ukaže prilika čak i napasti pozicije koje vode u Evropu.

Velež Mostar

Stigao je Samir Radovac iz grčke Pas Giannine, a uskoro se očekuje potpis i Omara Pršeša iz Slobode. Zanimljiv Mostarcima bio je i Kenan Horić iz Mladosti, međutim on je ipak bliži povratku u Čelik. Feđa Dudić najavio je davno još pojačanja u svim linijama (vjerovatno četvoricu novajlija). Na današenjem treningu pojavila se većina igrača iz jesenjeg rostera na koje se računa i na proljeće.

– Drugu polusezonu namjeravamo dočekati sa ukupno 23 igrača od kojih su trojica golmani, uz još dvojicu priključenih juniora. Što se tiče pojačanja, pregovori traju i mogu reći da smo blizu dogovora, rekao je Dudić.

Velež će u Mostaru raditi do početka februara, i to na terenima u kompleksu u Vrapčićima, te na stadionu Bjelopoljca u Bijelom Polju. Potom će otputovati u Antalyju, gdje će se obaviti bazični dio priprema. Zasad su dogovoreni pripremni mečevi protiv Željezničara i Metalleghea, dok su u Turskoj u planu utakmice protiv bjeloruskih Torpeda i Soligorska, te vjerovatno i protiv još jednog protivnika sa područja bivše Jugoslavije. U generalnoj probi 15. februara u Mostaru će gostovati Mladost Doboj-Kakanj.

Velež Mostar


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh