Fudbal

Mourinho: “Da sam napadač Tottenhama bio bih veoma frustriran”

Fudbaleri Tottenhama u 21. kolu engleskog Premiershipa gostovat će danas kod Southamptona, a Josea Mourinho istakao je na konferenciji za medije uoči utakmice kako njegovi napadači imaju razloga da budu frustrirani.

Jose Mourinho - TheSun.co.uk

Dok Harry Kane i Heung-min Son igraju sjajno u napadu Spursa, to se ne može reći za odbranu ekipe iz sjevernog Londona.

Problem je način na koji primamo golove i način na koji igramo. Moramo unaprijediti našu igru. Primamo previše pogodaka i to je zaista frustrirajuće. Da sam ja napadač Tottenhama bio bih veoma frustriran zbog toga što odbrana ne može zaustaviti protivničke napadače“, rekao je Mourinho.

Portugalac vjerovatno neće dovoditi pojačanja u odbrani u januaru, a istakao je kako se igra na gostujućem terenu njegove ekipe popravila, ali i dalje nije perfektna.

Četiri utakmice na strani. Pobijedili smo dvije, jednu remizirali i jednu izgubili. Da li je to bolje nego ranije? Da. Da li je savršeno? Ne. Sjajno je znati da ovaj tim nikada ne odustaje i da u najtežim trenucima idemo naprijed. Želim da pohvalim taj duh koji ekipa ima“, rekao je Mourinho, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh