Fudbal

David Moyes na raspolaganju ima 24 miliona funti za zimska pojačanja: Jedna od meta i bh. fudbaler

Britanski Sky Sports jutros je objavio da će David Moyes, povratnik na klupu West Ham Uniteda, imati na raspolaganju 24 miliona funti za angažman potencijalnih pojačanja u zimskom prelaznom roku.

David Moyes - Sky Sports

Navodi se da će iskusni stručnjak pokušati maksimalno iskoristiti taj budžet kako bi popunio najkritičnija mjesta u svom timu.

Jedna od njih je svakako golmanska pozicija. Lukasz Fabianski i dalje se oporavlja od povrede, dok njegove alternative David Martin i Španac Roberto nisu po Moyesovom ukusu.

Jedna od meta West Hamovog stručnjaka je i bh. vratar Asmir Begović, koji je imao uspješnu polusezonsku epizodu na posudbi u Qarabagu, a ‘višak’ je u svom aktuelnom klubu Bournemouthu.

Konkurenciju za transfer u londonski klub predstavlja mu Darren Randolph iz Middlesbrougha, no list “The Sun” tvrdi da je nekadašnji golman Zmajeva nešto bliži Upton Parku.

Što se tiče ostalih Moyesovih želja, na njegovoj listi se također nalaze Abdoulaye Toure iz Nantesa te Joe Allen iz Stokea, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh