Fudbal

Robert Prosinečki pronašao novi trenerski posao

Bivši selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki novi je trener turskog Kayserispora.

Robert Prosinečki - Twitter

Prosinečki je posljednji angažman imao na klupi Zmajeva s kojima kroz kvalifikacije nije uspio izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, zbog čega je završio saradnju s Nogometnim savezom BiH, a neposredno prije nove godine imenovan je za novog trenera turskog kluba.

Popularni Žuti je ranije trenirao Kayserispor, tačnije u sezoni 2012-2013, a nakon toga bio je trener reprezentacija Azerbejdžana i BiH.

Tokom trenerske karijere, Prosinečki je još trenirao Crvenu zvezdu, a ovo je prvi put da se vraća na klupu jednog kluba kojeg je ranije trenirao.

Mediji u Azerbejdžanu pisali su da je Prosinečki prvi favorit da postane novi/stari selektor ove reprezentacije, no od toga nije bilo ništa i sada već bivši selektor Zmajeva vratio se klupskom nogometu, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh