Fudbal

Juventus spreman vratiti Pogbu u januaru: Stara dama Manchesteru nudi novac i jednog igrača

Prema pisanju italijanskih medija Paul Pogba (26) u januaru bi mogao preseliti iz Manchester Uniteda u redove Juventusa za 60 miliona eura odštete i njemačkog veznjaka Emrea Cana.

Paul Pogba - SCsport.ba

Zanimljivo, Pogba je 2009. kao 16-godišnjak stigao u Manchester United iz Le Havrea, no 2012. je ‘pobjegao’ u Juventus i to besplatno.

Legendarni Alex Ferguson je prije nekoliko godina otkrio kako je Pogba tada trebao potpisati novi ugovor s Unitedom, međutim njegov menadžer Minoa Raiola je sve dogovorio s Juventusom.

Francuz se u Juventusu zadržao do 2016. kada se vratio u Manchester United za čak 105 miliona eura, ali sada je korak do povratka u Torino.

Engleski mediji navode kako je francuski veznjak frustriran svojom situacijom na Old Traffordu, te činjenicom da je ove sezone upisao svega šest nastupa.

Juventus je spreman platiti 60 miliona eura, a prema Manchesteru bi krenuo i Emre Can kojeg Juve ove sezone nije prijavio za Ligu prvaka. Njemački veznjak je stigao u torinsku Staru damu 2018. godine u besplatnom transferu, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh