Fudbal

Igor Tudor je novi trener Hajduka

Nakon gotovo pet godina Igor Tudor će početkom januara ponovno preuzeti klupu Hajduka, potvrdio je na zvaničnoj stranci klub iz Splita.

Igor Tudor - Vijesti.ba

Posljednji put Tudor je na klupi Hajduka sjedio 2015. godine.

Tudor je igračku karijeru počeo 1995. godine u Hajduku, a trenersku 2013., također u ekipi s Poljuda.

Odmah nakon što je preuzeo kormilo kluba 2013. godine Tudor je osvojio Kup Hrvatske u dvomeču s Lokomotivom.

U prvom mandatu klub je vodio na 77 službenih utakmica, a nakon odlaska iz Hajduka bio je trener PAOK-a, Karabukspora, Galatasaraya i Udinesea u dva navrata.

Za Hajduk je kao igrač debitovao 11. oktobra 1995. godine u kup susretu protiv Marsonije, a ukupno je u bijelom dresu upisao 127 nastupa uz 11 postignutih golova.

Iz Hajduka je otišao 1998. u italijanski Juventus gdje je ostvario neke od najznačajnijih uspjeha u svojoj bogatoj igračkoj karijeri koju je okončao u ljeto 2008. godine u matičnom klubu. Osvojio je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine s reprezentacijom Hrvatske, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh