Fudbal

Massimiliano Allegri otkrio da nikako ne koristi kompjuter: “Imam samo iPad koji mi je dao Juventus”

Italijanski trener Massimiliano Allegri, koji je u maju prekinuo saradnju sa Juventusom, izjavio je da tehnologija ubija fudbal.

Massimiliano Allegri - SCsport.ba

Otkrio je kako uopšte ne koristi kompjuter, napominjući da se mnogi treneri u modernom fudbalu previše oslanjaju na tehnologiju.

Ako upravljate svime, više nećete imati igrače koji razmišljaju“, rekao je Allegri za “ESPN”.

Imam samo iPad koji mi je dao Juventus. Gledam utakmice na njemu, pratim neke statistike, ali ne previše. Srećom imam dobro pamćenje i uspijevam se sjetiti što se dešavalo na utakmicama. Trener uvijek mora biti pored terena. Mora osjećati igru. Recimo, mora shvatiti kada je vrijeme da promijeni igrača“, kazao je Allegri, piše “SCsport“.

Dodao je da je sve drugačije kada pažljivo pratite šta se dešava na terenu.

Međutim, danas od fudbala prave egzaktnu nauku. Ako je tako, onda trener slobodno može ići u kino za vrijeme meča“, rekao je italijanski stručnjak, napominjući da je fudbal na neki način umjetnost.

Fudbal je umjetnost, a igrači svjetske klase su veliki umjetnici“, kazao je Allegri.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh