Fudbal

Hasanović: Velež može dobiti bilo koju ekipu, ali borbu za Evropu treba očekivati tek naredne sezone

Velež je solidno izgurao prvi dio sezone, a velike zasluge za to idu i Dini Hasanoviću, iako je u završnici jeseni imao problem s povredom, ali je stisnuo zube i izdržao do kraja.

Dino Hasanović - SCsport.ba

Odradili smo dobar posao sa ovom ekipom, uspjeli smo u završnici uzeti šest bodova na teškim gostovanjima, iako smo se mučili sa povredama, sa nešto kraćim rosterom“, konstatirao je Hasanović u razgovoru za “Dnevni list“.

Roster nam jeste bio kraći pa smo morali nešto mijenjati, improvizirati. Bez obzira na to, možemo biti zadovoljni ostvarenim. Vidjet ćemo, svi se nadamo da ćemo dobiti u ovom sada periodu tri – četiri igrača i onda bi slika mogla ipak nešto drugačija. Mi smo pokazali ove jeseni da može igrati protiv bilo koje ekipe, pobjeđivali smo one najbolje pa se imamo pravo nadati da se u nastavku još više možemo približiti onim ekipama iz vrha“, dodaje Hasanović koji je ipak realan.

Mislim da tek iduće sezone, ako složimo pravu ekipu, možemo napraviti iskorak, zašto se ne i uključiti u borbu za mjesta koje vode u Evropu? Naravno, idemo sada izvući koliko možemo u ovom drugom dijelu, a onda, ako se posloži prava ekipa, idemo probati napraviti taj iskorak koji navijači jako dugo čekaju“, zaključio je Hasanović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh