Fudbal

Sky Sports: “Carlo Ancelotti novi trener Evertona”

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti ekspresno je pronašao novi posao, a nakon otkaza u Napoliju ovaj trener će biti menadžer Evertona, otkriva Sky Sports.

No image - Haber.ba

Ancelotti je nakon niza loših rezultata Napolija u ovoj sezoni dobio otkaz, a glavni razlog takve odluke Aurelija De Laurentiisa leži u činjenici da je predsjednik Napolija smatrao da tim ima kapacitet da se bori za titulu, što sa Ancelottijem nije bio slučaj.

Ipak, italijanski stručnjak nije puno očajavao zbog izgubljenog posla u Napoliju, pa je tako odmah pronašao novi klub u kojem će raditi, a to je prema pisanju Sky Sportsa engleski Everton koji je nedavno otpustio Marca Silvu koji je također imao niz loših rezultata ove sezone.

Everton je prije dvije godine započeo bogat projekat čiji je cilj da kroz nekoliko godina dođu u sami vrh engleskog fudbala, a kako rezultati kluba nisu bili po mjeri vlasnika, klub je često pravio promjene na mjestu menadžera.

Privremeni trener kluba bio je Duncan Ferguson koji je uspio ostvariti pobjedu protiv Chelseaja i izvući remi protiv Manchester Uniteda, ali se klub svejedno odlučio dovesti provjerenog stručnjaka na klupu, što Ancelotti svakako jeste.

Ancelotti je u svojoj karijeri radio kao trener Milana, Real Madrida, PSG-a, Juventusa, Chelseaja, Bayerna, Parme i Reggiane, a tokom igračke karijere igrao je za Parmu, Romu i Milan, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh