Fudbal

Bivši reprezentativac Turske novi trener Čelika

Nekadašnji fudbalski reprezentativac Turske, Umit Ozat, novi je trener Nogometnog kluba Čelik Zenica.

No image - Haber.ba

Ozat, koji je dres reprezentacije Turske nosio čak pet godina, potpisao je danas ugovor sa Zeničanima, prenose turski mediji.

Stižem u sredinu koja je dala odlične fudbalere u historiji. Želja mi je ostvariti fudbalske uspjehe, ali i stvoriti nekoliko novih zvijezda“, rekao je Ozat nakon potpisivanja ugovora.

Posljednji posao Ozat je imao u Adana Demirsporu. Iskusni strateg je potpisao ugovor na godinu i po dana sa Čelikom.

Raditi u BiH bit će drugačije iskustvo za mene u odnosu na ono što sam imao ranije. Drago mi je biti dio ovako dobrog projekta“, dodao je Turčin.

Ozat je potpisivanju ugovora prisustvovao zajedno sa predsjednikom NK Čelik, Aydinom Olgunom.

U trenerskoj karijeri ovaj proslavljeni Turčin vodio je nekoliko superligaša i promijenio veliki broj klubova kao što su Genclerbirligi, Giresun, Mersin, Elazig, Bolu, Ankaragucu… Također, radio je i kao asistent u njemačkom Kolnu u kojem je nastupao u Bundesligi, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh