Fudbal

Evropska liga: Džeko dočekuje Gent, Višća protiv Sportinga

Roma, našeg kapitena nogometne selekcije BiH Edina Džeke, u šesnaestini finala Evropa lige, igrat će protiv belgijskog Genta, odlučeno je žrijebom u Nyonu.

Edin Džeko - Twitter

Roma je apsolutni favorit u ovom duelu, uprkos činjenici da je Gent završio kao prvoplasirana ekipa u svojoj grupi.

Edin Višća, sa svojim Basaksehirom, ima težak zadatak, s obzirom na to da su njegovoj ekipi kuglice dodijelile Sporting, jednu od najjačih ekipa, koje su bile drugoplasirane u svojoj grupi u grupnoj fazi, piše Hayat.

Sead Kolašinac će, sa svojim Arsenalom, igrati dvomeč protiv grčkog predstavnika Olympiacosa, koji je tek u posljednjem kolu, trijumfom protiv Crvene zvezde, obezbijedio ostanak u Evropi, trećim mjestom u grupi Lige prvaka sa Napolijem i Liverpoolom.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA

Wolverhampton – Espanyol

Sporting CP – Bašakšehir

Getafe – Ajax

Bayer Leverkusen – Porto

Copenhagen – Celtic

Cluj – Sevilla

Apoel – Basel

Olympiacos – Arsenal

AZ Alkmaar – LASK

Clube Brugge – Manchester United

Ludogorets – Inter

Eintracht – Salzburg

Shakhtar – Benfica

Wolfsburg – Malmo

AS Roma – Gent

Rangers – Braga

U žrijebu je, podsjetimo, učestvovalo 12 pobjednika grupa, 12 drugoplasiranih i osam ekipa iz Lige prvaka (trećeplasiranih u svojim grupama).

Klubovi su bili podijeljeni u dva šešira, a status nositelja imali su pobjednici grupa i četiri najbolje rangirane trećeplasirane ekipe iz grupne faze Lige prvaka.

Prve utakmice igraju se 20. februara 2020., a revanš susreti sedam dana poslije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh