Fudbal

Miralem Pjanić među najboljim veznjacima svijeta: Ronaldo je glavni u Juventusu, ali bh. fudbaler je važniji

Magazin “FourFourTwo” napravio je listu deset najboljih veznjaka na svijetu, a na istoj svoje mjesto našao je Miralem Pjanić, reprezentativac Bosne i Hercegovine i član Juventusa.

Miralem Pjanić - Twitter

Pjanić se našao na petom mjestu liste najboljih veznjaka, a zanimljiv je bio opis pomenutog magazina koji ističe da je bh. veznjak najvažniji fudbaler torinskog kluba, prenosi “SCsport“.

Cristiano Ronaldo će biti glavni čovjek u Juventusu sve dok je u klubu, ali postoji argument da je zapravo Pjanić najvažniji igrač ekipe Maurizija Sarrija. Bh. fudbaler diktira tempo utakmica za Bainconere. Osvojio je Seriju A svake sezone od odlaska iz Rome, a sada se nada da će kolekciji dodati medalju pobjednika Lige prvaka“, piše FourFourTwo.

Lista najboljih veznjaka na svijetu prema izboru magazina FourFourTwo:

  1. Kevin De Bruyne (Manchester City)
  2. N’golo Kante (Chelsea)
  3. Frenkie de Jong (Barcelona)
  4. Bernardo Silva (Manchester City)
  5. Miralem Pjanić (Juventus)
  6. Toni Kroos (Real Madrid)
  7. Sergio Busquets (Barcelona)
  8. Luka Modrić (Real Madrid)
  9. Fabinho (Liverpool)
  10. David Silva (Manchester City)

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh