Fudbal

GUARDIOLA ŠOKIRAO MAN. CITY Španac odlazi, ali su mu već našli briljantnu zamjenu

Kada su Manchester City i Pep Guardiola prošle godine potpisivali produženje postojećeg ugovora do 2021. godine u novi ugovor dodana je klauzula prema kojoj Pep iz kluba može odšetati kad god ga volja, javlja Daily Mail.

Pep Guardiola - Arhiva

Naravno, Uprava Cityja nada se da će Katalonac unatoč startu ispod svih očekivanja u Premiershipu ispoštovati ugovor bez aktiviranja te klauzu barem do kraja sezone,piše Sport.ba
Sam je priznao da je odbrana engleske titule zapravo nemoguća misija jer Liverpool nakon 16 kola ima 14 bodova više, ali… Guardiolu i cijeli klub boli rana otvorena od osnutka kluba: opsesija za nikad osvojenom Ligom prvaka.

To znaju i na to računaju svi u Cityju, posebno španski duet koji vodi sportsku politiku, izvršni direktor Ferran Soriano i sportski direktor Txiki Begiristain.

Obojica su radili u Barceloni, Guardiolu znaju u dušu, ali imaju i jednu olakotnu okolnost kad je u pitanju mogući šok-rastanak s Pepom: slobodan je trener kojeg također obožavaju – Mauricio Pochettino.

Begiristain i Soriano postali su veliki Pochettinovi štovatelji i Argentinca su dobro upoznali još dok je ovaj, od 2009-2012, živio i radio u istom gradu kao oni i bio glavni trener Barcinog gradskog rivala Espanyola, prenosi 24sata.hr.

Guardiola je od 2016. u Cityju osvojio dva engleska naslova, jedan FA kup te po dva engleska Liga kupa i Superkupa, ali u Evropi nije uzeo trofej još otkad je otišao iz Barcelone, niti sa Cityjem, niti sa Bayernom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh