Fudbal

Liverpool i Napoli u nokaut fazi: Salzburg ipak bez iznenađenja

Fudbaleri Liverpula i Napolija, sigurnim pobjedama u posljednjem kolu grupe ‘E’ izborili su plasman u nokaut fazu Lige šampiona dok će Salzburg takmičewe nastaviti u Ligi Evrope.

No image - Haber.ba

Liverpul je strijepio pred duel protiv Salzburga, ali 100 sekundi izabranicima Jirgena Klopa bilo je dovoljno za trijumf. Keita je pogodio u 57. minutu, a 100 sekundi nakon ovog pogotka stijelac je bio i Muhamed Salah za pobjedu od 2:0 i plasman na prvo mjesto grupe E.

Napoli je bio ubjedljiv u duelu protiv Genka. Milk je pogodio u 3. minutu za 1:0, isti igrač se u prvom poluvremenu još dva puta upisao us trijelce, prvo u 28. minutu, a onda deset minuta kasnije iz penala.

Konačan rezultat, Napoli – Genk 4:0, postavio je Mertens u 75. minutu.

Liverpul je prvi u grupi sa 13 bodova dok Napoli ima bod manje. Salzburg sa sedam bodova ide u Ligu Evrope dok je Genk takmičenje završio sa jednim bodom.

Žrijeb grupne faze Lige šampiona na rasporedu je 16, decembra, piše “Srpskainfo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh