Fudbal

Cityjev navijač ulovljen kako rasistički vrijeđa Freda, slijedi mu žestoka kazna

Manchester City se oglasio saopštenjem u kojem su poručili kako su svjesni da postoji video na društvenim mrežama koji prikazuje njihovog navijača koji je jučer rasistički gestikulirao prema igračima gradskog rivala Uniteda.

No image - Haber.ba

U saradnji s policijom Manchestera radimo na utvrđivanju svih koji su u tome učestvovali, kao i na slučaju bacanja predmeta u teren. Držimo se nulte tolerancije prema bilo kakvoj vrsti diskriminacije, i ukoliko se ikome dokaže rasističko vrijeđanje, bit će mu zabranjen pristup do kraja života“, saopštio je City.

Podsjetimo, United je u gradskom derbiju kao gost pobijedio City rezultatom 2:1 i tako omogućio Liverpoolu da Građanima pobjegne na velikih 14 bodova razlike.

Derbi su obilježili i domaći navijači koji su u 67. minuti zasuli Freda kovanicama, upaljačima i bočicama, a kamere su jednog od njih ulovile u majmunskom hukanju.

I Unitedov menadžer Ole Gunnar Solskjaer pozvao je da se ovaj navijač zauvijek izbaci sa stadiona.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh