Fudbal

Amar Osim: “Zbog jedne nesretne utakmice ne treba baciti u vodu sve dobro”

Trener Željezničara Amar Osim bio je nezadovoljan nakon poraza svog tima od Veleža rezultatom 0:2 na Grbavici.

Amar Osim - Fena

Osim je čestitao Veležu te poručio da jedna loša partija ne treba baciti u vodu sve dobro što je napravljeno ove sezone.

Pogotovo nam se može odbiti o glavu kada se naleti na ekipu koja je dobro organizovana. Imali su sreću da prvi prelazak centra pretvore u gol. Imamo problema sa prekidima. Golman je odradio neke stvari fenomenalno i takva je utakmica bila, da je sve krenulo naopako. Tri puta su prišli na 20 metara i postigli dva gola, a mi smo kampovali tu. Emotivno smo se ispraznili protiv Sarajeva, a falilo nam je nekoliko igrača u napadu“, rekao je Osim i dodao:

Napravili smo pritisak, ali nismo bili nastrojeni da damo gol i okrenemo utakmicu u našem smjeru. Imali smo priliku da imamo više bodova, ali u ligi svako može svakoga dobiti. Ne treba čuditi što se ovakvi rezultati dešavaju, bit će ih još sigurno. Ne treba sve što smo dobro uradili, baciti zbog jedne nesretne utakmice. Mislim da Velež nije imao sreće protiv nas u prvoj utakmici, sada im se vratilo i mogu im samo čestitati. Nikada nećemo saznati koliko nam je nedostajao Štilić“, dodao je trener Plavih, piše “SCsport“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh