Fudbal

FIFA i UEFA ne praštaju uplitanje politike u sport: FS Kosovo pred suspenzijom?

Kosovari bi mogli biti dvije do pet godina suspendirani sa svih natjecanja koje organiziraju FIFA i UEFA.

Kosovo - Sport.ba

Suspenzija Kosova išla bi na ruku reprezentaciji Sjeverne Makedonije koja je s njima trebala igrati u doigravanju Lige nacija, ali Makedonci bi se mogli plasirati izravno u finale doigravanja.

Ne bi to bio prvi put da FIFA kažnjava neku reprezentaciju zbog uplitanja politike u sport. Kazne su izrečene u dva navrata, 2014. godine suspendirani su Nigerijci, a 2013. godine Kamerun.

Razlog je, kako izvještavaju tamošnji mediji, pokušaj smjene predsjednika njihovog nogometnog saveza Agima Ademija te uplitanje politike u sport, što je u potpunosti protivno preporukama krovnih nogometnih organizacija.

Suspenzija Kosova puno će pomoći reprezentaciji Sjeverne Makedonije koja je s njima trebala igrati u doigravanju Lige nacija, no Makedonci bi se mogli plasirati izravno u finale doigravanja.

Ta se utakmica trebala odigrati 26. marta naredne godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh